GROTE ROCKBANDS BIJ EERSTE "RAISE YOUR FIST"

"Ik ben met niets anders bezig"


ROOSENDAAL - The Music Temple aan de Molenstraat 70 in Roosendaal is volgende week de thuisbasis voor het eerste grootse muziekfestijn "Raise Your Fist". De bandleden van The Nobodies, Ralf Wedage en Ajdin Jasarevic, houden op zondag 25 April een dag vol rock- en metalmuziek. Topbands als Liftid, The Inaxy en F.R.E.U.D. geven acte de présence. Ook zullen The Nobodies zelf de instrumenten oppakken en het publiek vermaken met fantastische muziek waar je vanzelf mee uit je dak gaat. Stilstaan is er niet bij.

Door Björn van Empel

Op het affiche prijken de bijnamem van de organisatoren: Black Bullet en Emoh van respectievelijk Ajdin en Ralf. Deze laatste organiseerde vorig jaar ook "Rock In Temple" wat een zeer succesvolle formule was. "Raise Your Fist" trekt deze lijn door. Met dit verschil dat de mannen het grootser hebben aangepakt en de bands nog meer aanspreken.

Goede bands
Goede bands trek je niet zomaar even aan hun jasje om te vragen of ze eventjes komen optreden. Uiteindelijk is het toch gelukt. Ajdin is daarover zeer blij: "We hebben wat af moeten mailen om de bands hier te krijgen. Het moet natuurlijk precies in hun schema passen. Maar na veel contacten over en weer hebben we een prachtig programma kunnen samenstellen." Ralf zegt dat daarnaast ook onderlinge contacten belangrijk zijn. "Ik ken de gitarist van The Inaxy en die band is bevriend met de leden van F.R.E.U.D. en zo kom je ook weer aan bands." De televisie bij Ralf thuis is inmiddels al op pauze gezet, want de dvd van een rockband maakt plaats voor een gesprek over liefde. Liefde voor muziek wel te verstaan.

Divers
Ralf heeft al wat ervaring in het organiseren van muziekevenementen. Voor Ajdin is het zijn eerste keer. Hij is dan ook zeer te spreken over hun festival. Ralf weet van wanten en vindt dit een prachtig affiche voor iedere rockfanaat. "Het is heel divers programma. Lokale bands, nationale bands en internationale bands zijn van de partij. Het is wel allemaal rock, maar iedereen voert het op een andere manier uit. Het is absoluut niet eentonig." Ajdin vult aan: "Er is echt veel verscheidenheid."

Thuis
Ajdin is de gitarist die het laatst bij de band The Nobodies gekomen is, maar hij voelde zich al snel thuis. Samen met Ralf is het een prima team. "Ik heb natuurlijk nog het concept van het vorige evenement en daar heb ik me weer aan gehouden. Het is allemaal in dezelfde sfeer", legt Ralf uit. "Alleen hebben we het nu wat groter aangepakt." Ruim twee maanden werk is eraan voorafgegaan. Komende zondag is het zover. Dan moet blijken waar deze muziekfanaten van gemaakt zijn. Maar ze praten over muziek alsof er niets anders op de wereld is en dan is het geen probleem om er veel mee bezig te zijn. Beide spreken daar unaniem over. "We vinden het hartstikke leuk om met muziek bezig te zijn. Het organiseren was dan ook alleen maar leuk." Sinds ze niet meer op het Getrudis zitten, missen The Nobodies een plaats om te repeteren. Hun liefde voor muziek willen ze zoveel mogelijk tot uiting brengen. "We komen nu af en toe bij iemand thuis bij elkaar. Maar daar kun je niet voluit gaan. We zouden graag een ruimte willen waar we wekelijks ongestoord kunnen repeteren." Zo graag maken deze mannen muziek. De affiniteit met deze vorm van kunst is groot. Ralf: "Muziek maken is puur plezier. Het is ook niet zo belangrijk hoeveel mensen er zondag komen, maar het belangrijkste vind ik dat het een gezellige en geslaagde dag wordt. Dan komen de mensen vanzelf"




Lokale sfeer
De deuren van The Music Temple gaan open om 14.00 uur. MCD bijt om 14.30 uur het spits af. De vijfkoppige Zevenbergse band zorgt voor de lokale sfeer en zal het vuurtje opstoken met rockmuziek. De Tilburgse band SX zal het oppakken waar MCD stopt. De hardcore/metalband maakt experimentele muziek. De naam SX (Sick X-periment) komt dan ook niet uit de lucht vallen. De jonge band hoopt Brabant en Nederland te veroveren. "Het is een goede band, want ze nemen altijd veel publiek mee", roemt Ajdin zijn collega`s. Naast hardcore en metal zijn ze ook niet te beroerd om ook andere muziekstijlen er doorheen te gooien. Caldera is de derde band die het publiek laat rocken. Ajdin garandeert succes. "Dat is de meest energieke band van de avond. Die speelt echt alles plat. En erna komen wij." The Nobodies dus, met de organisatoren aan de gitaar, zetten als laatste lokale band hun muziek neer. De leden van The Nobodies zijn geen onbekenden in de regio. Met haar onlangs verschenen eerste cd heeft ze veel succes. De Roosendaalse band speelt voor het thuispubliek en zal absoluut een indruk achterlaten. Met een eigen cd, nieuwe optredens en eigen festivals is de band druk in de weer om zich in de kijker te spelen.

Grote bands
Vervolgens zijn de grote bands aan de beurt. F.R.E.U.D., The Inaxy en Liftid zijn de pronkstukken van de avond. Ondanks dat de lokale bands natuurlijk een zinderende sfeer zullen creëren zijn het deze drie bands die voor spektakel moeten zorgen. F.R.E.U.D. volgt na de Roosendaalse jongens van The Nobodies. De metalband uit Tilburg springt als een stuiterbal over het poduim en geven altijd zeer energieke shows weg. De bandleden trekken met hun "vette" gitaarspel door heel Nederland en hebben onder andere opgetreden in Amsterdam, Delft en Tilburg. Een andere Tilburgse band is The Inaxy. De band is er in geslaagd een eigen geluid neer te zetten waarin elementen van pop, rock, emo en hardcore zijn samengevloeid tot één geheel. Met optredens in Nederland, Oostenrijk en Slovenie is zij zeer succesvol. Liftid mag het licht uitrocken. Het toch al gevarieerde programma is met de Limburgse band helemaal afgerond. De mannen uit Roermond waren vorig jaar de openingsact van Pinkpop 2003. De Nu-Metalband zal met een dynamisch optreden een knallend einde aan het feest geven.

CD
Tot slot vertellen de rockers nog even dat elke tiende bezoeker een cd krijgt waar iedere aanwezige band een nummer op heeft staan. "Een leuk iets voor de bezoekers, maar ook voor de bands", aldus Ralf. "ik hoop natuurlijk dat het een succes wordt." Ajdin: "ik ben de laatste tijd met niets anders bezig." Ralf heeft het laatste woord. "Maar dat maakt niets uit als je ergens mee bezig bent waar je om geeft", beaamd ook Ajdin. Deze liefde gaat dus nooit over. De deur gaat op dicht en waarschijnlijk gaat de dvd op play, want rockmuziek wacht.

Raise Your Fist is op zondag 25 April in The Music Temple aan de Molenstraat 70 in Roosendaal. De deuren gaan om 14.00 uur open. Meer informatie op www.raiseyourfist.nl.tt

Copyright © 2004 - De Roosendaalse Bode






















Website designed & created by Ajdin Jasarevic.